Thursday, January 24, 2013

meniti hari-hari tua

masa lalu adalah sebahagian kenangan. sejarah. izinkan aku abadikan di sini.


dayah-ila-jie-nana-mayah-aina-aku
sayang kalian. xtipu! >_<

geng riuh. sumpah rindu!

aku.dia.kamu
jgn persahabatan ini goyang like this pic! 
mayah, bila nak g perlis sama2 agi?

like this pic. kedah in memori


"Jika tepat masa, ketika, keadaan dan SIAPA, cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandingannya" – Ust. Pahrol Mohamad Juoi; Tentang Cinta


unisza :2008-2011

AKU MERINDUIMU...

harini 12 rabi'u awwal.. ulangtahun kelahiran Rasulullah s.a.w.. maulidur rasul..
Muhammad bin Abdullah.. insan teragung.... selawat dan salam buatmu dan ahli keluargamu..

aku bawakan video di bawah untuk tatapan kalian. setiap masa dan ketika, berharaplah untuk berjumpa baginda, hatta di dalam mimpimu...


aku pernah tengok satu video, oleh sheikh arab, lupa nama dia.. dekat laptop member aku... Allah.. dia cerita tentang rasulullah.. serius, aku nak kongsi kat sini tapi xjumpa link kat tenet. biar kalian rasa apa yang aku rasa masa tengok video tu. terkesan.


::: minggu ni, aku xde mood nak contek sesapa.. balas mesej jarang. komen fb jarang. on9 lagi la.. serabut. fikir tanggungjawab akan datang. setahun yang akan datang, sepanjang masa itu aku akan terbeban dengan tugasan itu. itu amanah. aku sedar. jangan fikir aku berdiam tanpa bertindak. kerja aku bukan fikir mende tu je. kelab aku. bisnes aku. asaimen bakal menanti. dan aku tahu aku perlu ikhlas dan gembira melakukannya. orang kata, enjoy je. dan itu yang aku akan buat. diam tak bererti kaku. just give me time. insyaallah segalanya berjalan lancar. trust me. ehehe gaya berlagak! haha

===========allahumma solli ala muhammad =====

Sunday, January 13, 2013

MASA UNTUK CUCI BLOG

bismillah..

fuhhh fuhh fuhhh... haikkkchumm!!!

see? haa berhabuk blog sebab x update. nasib xde yang ternanti2 post aku... so suke hati la kan..lalalala... jam di laptop menunjukkan 2.50am. masih tidak bole tidur.. ( awok aee, memang la xtido selagi laptop ni tak off!. haahaahantu online ;p)

esok pagi aku balik terengganu.. yehhuu... adik aku yang kat uia pulak balik lusa... yehhuu...  alhamdulillah... dalam kepala dah plan macam2 ni time cuti.. n of kos, herbalife project waiting for me.

aku xpasti bila last aku update blog.. tapi yang aku pasti ini semua kerana laptop aku jem.. bayangkan, tekan on, 4,5 jam lepas tu baru tiba2, bunyi bismillahirrahmanirrahim....... uuuu...semua kerja aku terbengkalai.. sudahnya nak taip or buat design, pakai komputer lib atau pinjam kawan2 aku nyer laptop. special thanks for fasiah. penyelamat dikala aku kesusahan. haha...

disebabkan laptop rosak, aku hanya bergantung pada pendrive yang dah berusia 4 tahun tu.. ke hulu hilir beliau teman setia aku.. semua projek design, paperwork, data kelab dalam tu.  sekali diuji, Allah.. hilang pulak pendrive tu.. aku syak jatuh kat lib... dah la design aku yang 16 semua dalam tu.. belum hantar lagi kat madam.. sampaikan aku yang tengah syok bercuti kat hulu selangor, terpaksa balik awal.. pulun buat balik design2 tu dlm masa kurang 12jam.. nasib basic design dh ada,.. aku kena tambah n duplicate n ejas ckit2 je.. sudahnya, mula 11pm, aku buat tanpa tidur malam tu sebab trikh submit esoknya, be4 11am... n  tepat 10 am, berjaya disiapkan..alhamdulillah.. then aku qada semua tidur2 ku malam tu....  huuhu xde pekdah aku cerita kat sini kan.. argghh peduli.

FINAL EXAM.
kecewa. salah aku jugak. studi week xguna dengan betul.. kesilapan yang disengajakan. tapi aku tetap nak salahkan jadual exam yang rapat tu. heh sian aku. tapi yang besnya, kertas first n last, yang tu yang aku sengih lepas jawab.. alhamdulillah.. tpi yang lain, nak cek balik pun gue ngak mahu.


SALAH FAHAM.
okey part ni aku nak cite ringkas je.
manusia. pemikiran takkan sama dengan kita.. tambah2 bila umur pun berbeza. tapi ada kala yang muda lebih matang dari yang tua. begitu sebaliknya.  salah faham.  ada kala apa yang kita nak sampaikan, disalah erti oleh orang tersebut.  kita maksudkan begini, dia faham begitu. sudahnya, berkecil hati. jadi ingin aku beritahu pada kamu, mungkin anda salah faham ayatku 'itu'. sebabnya keesokan hari kejadian, aku baca mesej yang bertarikh 2am lebih. pelik. lalu aku cek pada info. rupanya setting itu berlawanan dengan apa yang kufahami. lantas aku mengandai, kamu berfikir yang kamu menyerabuttkan aku. sedangkan hakikat, aku takut aku yang menyemakkan kamu. ahhhhhh apakah ayat yang aku sedang karang ini??? biarlah.. kalau kamu terbaca ini, mohon jangan disimpan di hati.. aku mahu bercuti dengan tenang.. (tapi hakikat, aku memang tenang pun sekarang.. xamik peduli..haha jahatnya aku. xsensitif. peduli?)


SEKIAN.

pesanan penaja : hilang respek bila tengok mereka yang bergelar MAN, masih kusyuk dengan laptop, asaimen, hp, bola, etc sedang waktu itu azan berkumandang. oittt, p la solat dulu..... xlari dunia kau kejar... juga buat muslimah... aku juga.. muhasabah.

tanyalah, xkena marah:)

meh menabung