Wednesday, December 18, 2013

This is my blog

Salam..
Just download blogger aps kt phone kecik aku ni.. Haha lama dah baru terpikir.. So kukira blog ni lebih kerap diupdate lepas ni.. Jangan bosan datang sini n baca apa yang aku tulis. Heh bajet retis =p

Semalam my dad call. Pagi tu aku ada dapat mesej dia, tpi dek kesibukan menggila semalam.. 2 present, 2 asimen nak hntar, xde mood aku nak bls msj n call waktu tu jugak..so aku extend nak call malam2 sikit. Takdir, instinc ayah aku kuat..dia call aku dulu..hehe mekasih my ayah. Sekarang beliau di johor. Menghabiskan baki 40hari keluar tbligh dia..ahd ni dah nak balik petaling jaya...kukira hmpir 5tahun kot beliau stat istiqamah kluar 40hari stiap tahun..yelah anak2 dh besar..xde bnda nak risau...

Dan sebelum akhir bualan kami, macam biasa ayat keramat beliau, "jaga solat. Jaga amal. Jaga iman. Quran jangan tinggal..paling kurang stgh juzuk sari...." uhks uhkss... Allah..Allah.. Sentap aku.. InsyaAllah jela yg dbalas.. Susahnya hendak buat bnda baik dgn istiqamah......Ampunkan aku Rob.................

Ayah...umi..aku xmampu luahkan kasih cinta aku pada kalian dengan ucapan.. Sungguh malu jadinya..tapi ketahuilah kalian duduk di tempat teratas dalam hatiku selain Allah dan Rasul.. Izinkan aku berbakti dahulu sebelum dijemput kembaliNya...izinkan Aku ya Allah, tunaikan hasratku yang "Satu" itu..hanya engkau yang mengetahui apa yang tersimpan erat kemas di lubuk hatiku... Aminn...

tanyalah, xkena marah:)

meh menabung