Wednesday, April 8, 2015

Ehh aku ni studen graphic pure ke?

Alkisahnya, aku dapat partner intern, dua orang. Budak graphic. Makanya sv kami bagi task kat dorg (dorang je. Aku tak. Aku pun pelik kenapa. 8 minggu kat sini xpernah lagi dia bgi task design kat aku. Tapi dorg ni bru je masuk 3 hari). Task nyer, buat poster (sumtin like that), about quote of MB tganu. Ceritanya, aku just nak gtau, tetiba aku jadi konfius. Kenapa??? Sebabnya budak2 ni duk tnya aku cmne nak crop gambar + smoothly.  Pastu tnya nak guna font apa. Nak letak ape utk cantikkan. Okelah yg tu sume aku fhm, dorang nak mintak pendpt. Tapi aku betul2 konfius bila dorang tanya aku camne nak crop tu. Kamon la. Benda basic editing kot. Well aku tak marah pun. Malah aku ajar satu satu dengan senyuman sebab aku tringat masa duk ajar benda2 cmtu kt member2 masa tgh blaja dlu. Aku dulu pun, blaja mlalui pglaman. Latihan. Xde masalah pun nak ajar sape2.

But the point is, macamana  studen graphic boleh fail hanya untuk crop satu gambar individu berkot? Like they do it for the first time?

Sangka baik. Dorang xbuat dah simple design camtu.

At the end, bjaya jugak dorang buat poster tu. Simple n nice. My sv choice.

tanyalah, xkena marah:)

meh menabung