Friday, June 12, 2015

Huh

I cant stand this anymore. Im angry! Very very. Can i just fly away.... far far away?

Maryam rusli, sabar. Sikiiiitttt je lagi. Bagi masa sikittt je lagi.

Monday, June 1, 2015

Travel situ sana sini

One day, i will go there. Cepat atau lambat. Harapnya 10 tahun akan datang, aku sudah melakar garis lurus di tengah2 coretan ini.

Pulau redang
Pulau sipadan
Cameron highland
Andalusia

Maldives

Constantinaple

Korea

Japan

London

Mesir
Krabi
Poland

Makkah? madinah? - ianya satu keutamaan. Pertama sebelum bermula.

11.07pm
1jun2015

Tidak di dunia, di syurga menanti

Sunday, May 31, 2015

Gilakah aku

Aku rasa aku boleh jadi gilerrr
Oh plesshhhh aku mau hidup normal *sigh*

Yamhullahmaayashak

Wednesday, April 8, 2015

Ehh aku ni studen graphic pure ke?

Alkisahnya, aku dapat partner intern, dua orang. Budak graphic. Makanya sv kami bagi task kat dorg (dorang je. Aku tak. Aku pun pelik kenapa. 8 minggu kat sini xpernah lagi dia bgi task design kat aku. Tapi dorg ni bru je masuk 3 hari). Task nyer, buat poster (sumtin like that), about quote of MB tganu. Ceritanya, aku just nak gtau, tetiba aku jadi konfius. Kenapa??? Sebabnya budak2 ni duk tnya aku cmne nak crop gambar + smoothly.  Pastu tnya nak guna font apa. Nak letak ape utk cantikkan. Okelah yg tu sume aku fhm, dorang nak mintak pendpt. Tapi aku betul2 konfius bila dorang tanya aku camne nak crop tu. Kamon la. Benda basic editing kot. Well aku tak marah pun. Malah aku ajar satu satu dengan senyuman sebab aku tringat masa duk ajar benda2 cmtu kt member2 masa tgh blaja dlu. Aku dulu pun, blaja mlalui pglaman. Latihan. Xde masalah pun nak ajar sape2.

But the point is, macamana  studen graphic boleh fail hanya untuk crop satu gambar individu berkot? Like they do it for the first time?

Sangka baik. Dorang xbuat dah simple design camtu.

At the end, bjaya jugak dorang buat poster tu. Simple n nice. My sv choice.

Friday, January 2, 2015

assalamualaikum 2015

gurlsz...thanks for being a part of my memory

taiwan. october 2014. aku banyak belajar erti hidup selama merancang yang akhirnya kaki berjaya jejak sini. hampir 2 tahun lebih merancang, air mata aku banyak tumpah. banyak pahitnya. namun di akhirnya, kemanisan teramat kurasai. aku maafkan kalian yang berjaya menyungaikan kelopak mataku tanpa henti seketika dahulu. kerana itu semua buat aku kuat dan terus kuat. terima kasih sayang2ku semua.


 dari semester satu awal perkenalan kita. satu group untuk apa2 tugasan..dari semester ke semester, kita makin jauh. tapi akhirnya semester ini menyatukan kita kembali. terima kasih atas segala kerjasama dan coretan kasih kalian buatku. maaf jika aku tidak mampu menegur klian jika ada antara kita terlena dengan indah dunia yang menipu. maaf.. maaf.. maaf... tiada daya aku menghalang segala gerak laku klian. kita semua sudah dewasa kan. sudah tahu mana baik buruk. letaklah Allah dan Rasul dalam setiap tindakanmu. aku juga harus begitu... amal..wani..bibi..akak sayang korang. tau! tapi xreti nak tunjuk camnaa :(........##tersebakpulakk


semester 1 x silap..hahaa innocent giler muka

i miss u. and im truly miss her. forgiveness is too hard...i love u nana...


meet my buddy. siti syafiqah aka ieqa. jom follow blog beliau kat SINI .. hai aweks! thanks always support n buat aku ketawa x henti kalau kita sama2 jadi gila. hahaa.. i pray for your best, dear! tunggu aku balik ganung ,k! 


hai awak. we do share same pain in our studies. our story. hope you be strong in every hard you face. you're my guru! i pray for your best in your life. ya Allah lembutkan hati dia untuk nya..hihihii
ya...this year..what im waiting for. be the first person in  family, its hard! but i will prove i can do it. almost done. thanks umi ayah. no words to say........





2015

aku berumur 25

aku bakal menjalani latihan industri
bakal tamat belajar degree
bakal bergraduasi
bakal bekerja..means...bakal pegang duit sendiri..means boleh plan trip to travel.....hahaa


2015. banyak impian yang aku rangka dulu, bakal membuahkan hasil. bakal membawa aku ke era hidup yang jauh berubah dari zaman belajar sekarang. yeah aku dah tak sabar... still, aku tau aku pasti merindui zaman aku belajar sekarang ni... 7 tahun jadi pelajar uni, hanya yang mengalami akan memahami....

2015. aku tiada perancangan untuk berkahwin.

kerana aku ada perancangan lebih besar. doakan aku

tetapi aku sedar, Allah jua sebaik2 perancang.

ya Allah..pinjam aku sedikit lagi masa..agar aku berkesempatan membalas semua jasa2 mereka yang banyak berkorban untuk aku. kasihi daku ya Allah.....:'(



tanyalah, xkena marah:)

meh menabung